כל אדם שנפגע בכל צורה שהיא תוך כדי עבודתו במשרד הביטחון יכול להגיש תביעה נגד משרד הביטחון בעבור כלל הנזקים שנגרמו לו לאחר הפגיעה במקום עבודתו.
חוק הנכים שנחקק בישראל קובע מפורשות שניתן להכיר בתביעה של אדם כנגד משרד הביטחון רק כאשר הפגיעה נגרמה לו עקב או תוך כדי שירותו במשרד הביטחון, ורק כאשר ניתן להוכיח קשר סיבתי בין הפגיעה לבין השירות במשרד הביטחון.
ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון גם כאשר מדובר בתאונה או חבלה שנגרמה כתוצאה מהשירות במשרד הביטחון או במידה וחלה החמרה במצבו של העובד כתוצאה משירותו במשרד הביטחון.
מי יכול להגיש תביעה נגד משרד הביטחון
את התביעה נגד משרד הביטחון רשאי להגיש כל מי שנפגע במהלך שירותו במשרד הביטחון בהתאם לחוק הנכים כגון חיילים בסדיר, חיילים בקבע וחיילי מילואים, אנשי שירות בתי הסוהר, שוטרים, אנשי שירות הביטחון הכללי ועוד.
במידה וכתוצאה מהפגיעה שקרתה במסגרת משרד הביטחון, נהרג עובד של משרד הביטחון, אז יורשיו החוקיים או האנשים התלויים באותו עובד משרד הביטחון כגון בן הזוג של העובד, ההורים של העובד או ילדיו רשאים להגיש את תביעתם כנגד משרד הביטחון לקצין התגמולים שיושב באגף השיקום ותפקידו לטפל בתלונות מסוג זה.
מתי ניתן להגיש תביעה נגד משרד הביטחון
חשוב לשים לב שלתביעות שמוגשות נגד משרד הביטחון, כמו למרבית התביעות שמוגשות לאחר חבלות ופציעות במקום העבודה ישנה תקופת התיישנות, ובמקרה של תביעות למשרד הביטחון מדובר בתקופת התיישנות של שלוש שנים ולכן חשוב מאוד להקפיד להגיש את התביעה נגד משרד הביטחון בטרם חלפו שלוש שנים מרגע סיום תפקידו של התובע ולא היא לא תתקבל.
לעיתים, כאשר יש נסיבות מיוחדות שמונעות את הגשת התביעה בטרם חלפו שלוש שנים מסיום שירותו של העובד במשרד הביטחון, ניתן להגיש תביעה כנגד משרד הביטחון גם לאחר שכבר חלפו אותם שלוש שנים מרגע סיום תפקידו של התובע, אולם לרוב תביעות נגד משרד הביטחון שהוגשו לאחר שחלפו כבר שלוש שנים מרגע סיום תפקידו של התובע יתקבלו רק במידה ומדובר בחבלות רשומות ומתועדות.