יום שני, 8 באוגוסט 2011

תביעה נגד הצבא

צבא ההגנה לישראל, היא הארגון הגדול במדינה שמבוסס על מערך גיוס החובה, אנשי הקבע ובעיקר על מערך המילואים.

זהו ארגון הפועל בכפוף למשרד הביטחון, עם תקציב ענק, מערך לוגיסטי עצום, מערך אנושי ענק בסדר גודל של כל ארגון אחר במדינה ובמהלך פעילותו, לא אחת נפגעים המשרתים במערך הצבאי או מי שנפגעו כתוצאה מפגיעת המערך הצבאי (אזרחים, רכוש וכדומה).

מי שנפגע באופן כזה או אחר על ידי או במהלך שירותו בצבא ומעוניין בפיצוי, הכרה, תגמול איזו צורה שלא יקראו לזה, רשאי להגיש תביעה נגד הצבא.

חשוב להפריד בין תביעה נגד הצבא בגין פגיעת נזיקין בריאותית כלשהו של משרתי החובה שנפגעו במהלך שירותם, לבין תביעה נגד הצבא מצד ארגונים, אזרחים שנפגעו ממעורבות בפעילות מול הצבא.
אמנם שתי הקבוצות פונות בסופו של דבר בתביעתן לקצין התגמולים במשרד הביטחון, אך יש להן אופי שונה.

תביעת נזיקין-תביעה נגד הצבא

באחרונה הקים משרד הביטחון ועדה שתבחן את מערך התגמולים עבור יוצאי השירות הביטחוני שנפגעו בבריאותם ברמות השונות, הועדה הוקמה בנסיון למנוע נסיונות מרמה, להפריד בין משרתי החובה והמילואים למערך המקצועי בשירות הקבע ומאוד נסיבות והמלצותיה יתממשו בהדרגה בשנים הקרובות.

עיקר המגישים תביעה נגד הצבא, הם משרתים שמוצאים קשר בין אירוע או סדרת אירועים במהלך שירותם, שהובילו לירידה בפרופיל הרפואי שלהם מזה שהתגייסו איתו בראשית דרכם.
זוהי תביעת נזיקין מובהקת, בעלת אופי שונה בשל נמען התביעה, משרד הביטחון ואופן ההתנהלות מול גוף זה.

מידע בנוגע להגשת תביעה נגד הצבא

כל גוף ציבורי במדינת ישראל, מחויב בהצגת מידע חיוני לאוכלוסייה, כך גם פועל משרד הביטחון בנוגע למי שנפגע באופן כזה או אחר מהארגונים הכפופים לו, בין היתר הצבא.
באתר משרד הביטחון, ניתן למצוא מידע חשוב מי יכול להגיש תביעה נגד הצבא, בגין אילו נסיבות, תביעות בנושאים כמו מעורבות בתאונה עם רכב צבאי ועוד.

האתר מפרט את הגורמים המטפלים בתביעה, קצין התגמולים, כתובות וכדומה.
מעבר לכך, ניתן למצוא מידע בדבר תביעות מסוג זה באתרי עורכי הדין בתחום והמידע המשפטי הרב בתחום הכתוב ברשת.